FAQ

Plugs

Checklista för flytt när du behöver en billig flyttfirma


Dags att flytta? då är det mycket att tänka på.

Det viktigaste är val av flyttfirma, har du hittat hit så hjälper vi dig med det.

 Priset för din flytt kan variera mycket så det är svårt att beräkna även för flyttfirmorna.
  • Fastpris, då betalar du en överenskommen summa och behöver inte oroa dig vad flyttgubbarna gör och hur snabbt dom jobbar det kan vara skönt och avkopplande, det finns så mycket annat att tänka på vid en flytt utan att behöva oroa sig för vad priset för flytten blir. Så det skulle jag rekommendera. Det är viktigt  att flyttfirman och du är helt överens innan och dom vet förutsättningarna för flytten, Storlek på bohaget, antal trappor, finns det hiss, tunga otympliga möbler mm.
  • Timpris, då betalar du ett överenskommet timpris till flyttfirman. Det är bra om du har en liten lägenhet en etta eller två. viktigt bara att veta när flyttfirman börjar att ta betalt om dom har framkörningsavgift eller minimum debitering och hur betalningen sker. En flytt kan ta allt från 2 timmar till 8 timmar för samma storlek på bohag, det är många faktorer som spelar in. Finns det hiss, vilka våningar är det, hur nära flyttfirman kan parkera flyttbilen,  innegårdar, hur långt flyttgubbarna måste gå inne i fastigheten, trafiken mm.
Packning av bohaget
  • Packa själv packar du själv finns det en del saker att tänka på. Packa inte lådorna för tungt du ska kunna lyfta dom själv, packa allt även förråd och vind, använd sopsäckar till ”allt” soffkuddar, sängkläder, kläder mm. Riktiga flyttfirmor har flytt filtar men dom är oftast inte rena då det är omöjligt att tvätta dom efter varje flytt, så kunden innan dig kan ha haft katt vilket kommer på dina möbler.Bra flyttfirmor har sträckplast till soffor och sängar för att skydda mot det.
  • Flyttfirman sköter packningen. Tycker man att det är värt det så kan det vara en smidig lösning, då sköter flyttfirman allt dom har med sig kartonger och packmatrial.

Sen är det mycket annat att tänka på så här kommer lite länkar som kan vara nyttiga.

Behöver du mer tips så kontakta gärna oss HÄR

Flytthjälp Stockholm